• Výnimočné matematické sústredenie
          • Výnimočné matematické sústredenie

          •             V jedno májové pondelkové ráno sa výber žiakov zo 6., 7. a 8. ročníka vybral na matematické sústredenie do neznáma. Do neznáma preto, lebo na dané miesto sme išli po prvýkrát. Ocitli sme sa v lese uprostred nádhernej tatranskej prírody pred rekreačným zariadením CROCUS v Kežmarských Žľaboch od 13. 5. do 17. 5. 2019. Na všetkých žiakov dohliadali pani učiteľky Mgr. S. Čančinová (vedúca sústredenia), Mgr. M. Feldmanová, Mgr. N. MikitkováMgr. J. Homolová.

                        Po rýchlom ubytovaní a prečítaní, ako sa majú žiaci správať zo strany školy, ale aj hotela, nás privítali útulné izbičky s krásnym výhľadom. Neskôr sme sa naobedovali a pustili sa do práce. Žiaci sa rozdelili do troch skupín podľa ročníkov a rátanie matematiky mohlo začať.

                        Každý jeden deň pozostával z dopoludňajšieho a popoludňajšieho kreatívneho vyučovania matematiky. Žiaci počítali rôzne príklady, overovali si ich správnosť, rysovali, vyfarbovali obrázky. Ich výkony boli hodnotené známkami, ktoré si žiaci dali zapísať do špeciálnej žiackej knižky. Deti si mohli medzi sebou zmerať sily a potrápiť svoju hlavičku v rozličných súťažiach (napr. v A – Z kvíze, SIKAKU, SUDOKU – začiatočník a pokročilý).

                        Čo by to bolo za matematické sústredenie, ak by žiaci nemali k dispozícii bazén. Síce bol menší, na aký boli doteraz zvyknutí, ale aj napriek tomu sa v ňom vyšantili do sýtosti. V rámci psychohygieny, ak nám počasie prialo, sme sa vybrali na prechádzku do prírody. Na potulkách sme stretli líšku, jašteričku, zajaca, ba aj jeleňa. Čerstvý tatranský vzduch sme využili pri rôznych hrách (hádzanie lietajúcim tanierom, hranie loptových hier ap.).

                        Dá sa povedať, že pomyselnou čerešničkou na torte bol večerný program, ktorý si pre mladších žiakov pripravili ôsmaci. V prvý deň sa žiaci zhromaždili do skupín na základe hľadania rozmiestnených papierikov s príkladmi, ktoré mali vypočítať. Tak vzniklo 5 skupiniek, ktoré mali za úlohu vymyslieť svoj vlastný erb, štáthlavné mesto. Nočná hra sa stala základom programu druhého dňa. Na začiatku sa pustil strašidelný príbeh. Skupinky boli následne odvedené za úplnej tmy na chodbu, kde sa strašilo a kde mali nájsť aj papieriky so strašidelným citátom. Ôsmakom sa to podarilo zorganizovať neuveriteľne, keďže niektorým šiestačkám z tohto strašenia a následného bátia sa vyhŕkli aj slzičky. Tretí deň by sa dal nazvať kvízovým dňom. Kvíz sa týkal rôznych tém (hokej, názvy piesní, hľadanie vecí pod plachtou atď.). Vyvrcholením štvrtkového večera bola úžasná diskotéka, kde tancovali skoro všetci aj s pani učiteľkami (belgický a stoličkový tanec, Waka Waka Waka, Macarena). Ôsmaci si pripravili program tak, aby sme stihli povzbudzovať aj našich hokejistov, keďže v tomto termíne prebiehali MS v hokeji. V posledný deň sa  všetko vyhodnotilo – A – Z kvíz, SUDOKU, SIKAKU, súťaž v skupinkách, poriadok v izbách, najaktívnejšia tanečníčka a pod.  

                        Aj napriek premenlivému počasiu (dážď, sneh, slnko) sme zhodnotili, že toto matematické sústredenie v novom priestore bolo perfektným spestrením všedných dní v škole a vynikajúcim miestom  na rozvoj sociálnych vzťahov. Podstatné však bolo, že sme sa domov vrátili zdraví a s úsmevom na tvári.

             

            Mgr. J. Homolová

             

            Foto

        • FUJARA
          • FUJARA

          • Na hodinách HUV štvrtáci spoznávajú folklórne regióny Slovenska. Oboznamujú sa s krojmi, piesňami, tancami a hudobnými nástrojmi. Spolužiak Viktor v spolupráci s dedkom pripravil spolužiakom netradičnú ukážku FUJARY - vlastnoručne vyrobenú. Prezentoval základné informácie o vzniku, používaní tohto ľudového nástroja a „vyfúkol“ z nej aj tón.

            Renáta  Ondziková

          • Darovanie krvi na Šmeralke

          • Aj tohtoročný jún na Šmeralke bude okrem finišu pri ukončovaní školského roku 2018/2019 venovaný aj DAROVANIU KRVI. Táto akcia, na ktorú okrem zamestnancov školy pozývame aj rodičov a verejnosť,  sa uskutoční 12.6.2019 od 8:00 v školskej knižnici.

        • Okresné kolo družstiev v atletike pre ZŠ
          • Okresné kolo družstiev v atletike pre ZŠ

          • V pekný slnečný deň sa na našej škole uskutočnila okresná atletická súťaž družstiev  základných škôl pre žiakov a žiačky. Družstvo bolo tvorené z desiatich členov, ktorí pretekali v rôznych atletických disciplínach. Tejto súťaži sa zúčastnili v kategórii chlapcov a dievčat deväť základných škôl z okresu Prešov. Súperili v disciplínach 60 m, skok do diaľky, skok do výšky, hod kriketovou loptičkou, vrh guľou, beh na 800 m/dievčat/ , 1000 m /chlapci/, 300 m, a štafeta 4x60 m. Postupovým kľúčom na krajské majstrovstvá bolo len víťazstvo v jednotlivých kategóriách .Po sčítaní bodov za všetky disciplíny sa z postupového prvého miesta mohli tešiť naše dievčatá a chlapci dosiahli tretie miesto. Všetkým pretekárom blahoželáme a pevne veríme , že naše dievčatá budú dobre reprezentovať ZŠ Šmeralova na krajských majstrovstvách dňa 5.6.2019

             

            Mgr. Maľcovský, Mgr. Hrabčáková, Mgr. Bodnár, Mgr. Poklembová, Mgr. Olejár

             

            Foto

        • Od plesa k plesu (MDD v Tatrách)
          • Od plesa k plesu (MDD v Tatrách)

          • Na deň detí (1.6.2019) sme sa v rámci turistického krúžku vybrali so žiakmi do Vysokých Tatier, konkrétne na Popradské pleso. Z Prešova sme vyrazili v skorých ranných hodinách. V Kysaku sme prestúpili na vlak do Štrby. Celou cestou žiaci riešili logické hádanky a slovné hry, ktoré potrápili ich mozgové závity. Aspoň na chvíľu sa odpútali od obrazovky mobilného telefónu a pracovali spoločne na vyriešení neľahkých úloh. Zo Štrby sme sa zubačkou presunuli na Štrbské Pleso a tam začala naša túra. Vybrali sme sa po červenom turistickom chodníku, ktorý nás priviedol až k Popradskému plesu. Z náučných tabúľ sa žiaci dozvedeli množstvo zaujímavostí o tatranskej prírode a jej vegetácii, o zvieratách žijúcich v Tatrách a o vzniku tatranských lesov a plies. Žiakom sa výlet veľmi páčil a aj keď boli miestami už unavení, prevažovalo nadšenie z prekrásneho výhľadu a slnečného počasia. Urobili sme si aj množstvo fotiek. Do Prešova sme sa vrátili až večer. Unavení, ale zato plní zážitkov.

            E. Žarnayová, K. Kohútová

             

            Foto

        • IQ olympiáda v Bytči
          • IQ olympiáda v Bytči

          • 27.mája sa stretlo na finále IQ olympiády v Bytči 60 najlepších detí z 11-tisíc prihlásených. Medzi nimi aj Martin Šima (8.C), Adam Prídavok (8.A) a Lenka Poniková (9.C). Do Žiliny sme pricestovali vlakom a hneď na ďalší deň sme sa pustili do súťaženia. Súťažiaci riešili úlohy v Sobášnom paláci v Bytči. Na deti sa prišli pozrieť aj podpredsedovia Žilinského a Banskobystrického samosprávneho kraja a primátor Bytče. Súťaž otvoril sám palatín Juraj Thurzo, ktorý dal palác postaviť okolo roku 1600. Jedna zo súťažných úloh sa týkala práve rozmerov hlavnej sály a dcér palatína. Riešil sa písomný test, premietaný test a filmová ukážka zameraná na postreh. Po skončení testovania sa súťažiaci mohli odreagovať skupinovými hrami, pri ktorých mali čítať Braillovo písmo alebo pozliepať kúsky papiera ako puzzle, na ktorom sa ako výsledok objavilo logo tohtoročnej IQ olympiády, Fibonacciho postupnosť.
            Aj keď sme sa neumiestnili na popredných priečkach, vrátili sme sa bohatší o skúsenosti.

                                                                                                                       Lenka Poniková

             

            Foto

        • PREZENTÁCIA ROČNÍKOVÝCH PRÁC NA VYSOKEJ ÚROVNI
          • PREZENTÁCIA ROČNÍKOVÝCH PRÁC NA VYSOKEJ ÚROVNI

          • 23. máj sa pre žiakov TT niesol v slávnostnom duchu. Stretli sa víťazi triednych kôl, aby odprezentovali svoje ročníkové práce aj pred žiakmi iných ročníkov. Trojčlenná porota v zložení p. u. Tuhrinová, p. u. Homolová a Miška Bryndzová, naša bývalá žiačka, mala neľahkú úlohu. Každá práca bola výnimočná, podaná zaujímavým spôsobom, preto bolo náročné vybrať víťaza, ktorý svoju prácu predstaví v Ružomberku. Víťazkou sa nakoniec stala Nina Macejová, žiačka IX. C, na 2. mieste skončila Monika Ringerová z VIII.C triedy. Ocenení boli všetci žiaci, pretože všetci boli vynikajúci.

            M. Grocká

            Foto

        • Hviezda komentátorského neba na Šmeralke
          • Hviezda komentátorského neba na Šmeralke

          • Dňa 22. mája 2019 zavítal medzi žiakov našej školy divácky obľúbený športový komentátor Mgr. Marcel Merčiak. Privítanie bolo o to srdečnejšie, že hosť sa návštevou Prešova vrátil do svojho rodného mesta. Žiaci sa v besede dozvedeli od moderátora mnoho zaujímavostí z jeho osobného aj profesijného života.

             

            Komentátor si zaspomínal na svoje detstvo, ktoré je pevne zviazané so sídliskom, na ktorom sa nachádza aj naša škola, a so športom. Šťastie na skvelých rodičov, ktorí dokázali správne usmerniť jeho život, na dobrých učiteľov, športový talent a lásku k futbalu v spojení s dobrými výsledkami v škole dokázal pretaviť v úspešnú kariéru. Jeho vzorom, ako sa vyjadril, bol Karol Polák, v čase jeho detstva snáď najznámejší slovenský športový komentátor.

             

            Jasná vízia budúceho povolania nasmerovala nášho hosťa k štúdiu žurnalistiky. Obrovský záujem o šport, nasadenie pre prácu a encyklopedické vedomosti o téme očarili aj vedenie Slovenskej televízie, ktorá umožnila mladému, v tom čase devätnásťročnému, Merčiakovi stať sa popri štúdiu na vysokej škole najmladším športovým komentátorom vo svojej histórii.

             

            Od tých čias sa z nováčika stal profesionálny moderátor. Za dvadsaťštyri rokov kariéry sa vypracoval na špičku pomyselného komentátorského rebríčka. Športovým fanúšikom sa hlas trinásťnásobného držiteľa ceny OTO (Osobnosť televíznej obrazovky) neomylne spája s futbalom, biatlonom a ľadovým hokejom.

             

            Ako správny hosť sa Marcel Merčiak nezľakol výzvy a deťom odpovedal na jednoduché, ale aj zopár netradičných otázok. Žiakov napríklad zaujímalo, prečo svoje srdce upísal práve futbalu. Podľa slov Marcela Merčiaka to má hneď dva dôvody: prvým je ten, že futbal je najsledovanejšou vecou na svete hneď za pristátím človeka na Mesiaci, a druhým, že futbal, a šport všeobecne, dokáže spájať ľudí na celom svete.

             

            Na otázku, čo považuje za najťažšie na komentovaní športového zápasu, moderátor odpovedal, že nájsť správnu vyváženosť medzi polohou objektívneho komentátora a optimisticky naladeného fanúšika, keďže obe tieto polohy sa od neho očakávajú. V tejto súvislosti taktiež priznal, že, hoci futbal komentuje už mnoho rokov, občas je preňho ťažké nedať na sebe poznať sklamanie pri prehre národného tímu a nie vždy sa mu to podarí.

             

            Žiaci nemohli vynechať ani práve prebiehajúce Majstrovstvá sveta v ľadovom hokeji a účasť Slovenska na šampionáte. Moderátor vyjadril hrdosť na slovenský tím, ktorý si musel miesto medzi svetovou elitou po rozpade ČSFR tvrdo vybojovať a ktorý sa v súčasnosti dokáže vyrovnať Fínsku, Kanade či USA. Deviate miesto Slovenska považuje za úspech, pričom ocenil predovšetkým úlohu mladých hráčov a trénera Craiga Ramsayho.

             

            Otázok adresovaných populárnemu športovému komentátorovi bolo ešte oveľa viac. Ktoré predmety v škole mal rád a ktoré nie, kto sú jeho obľúbení športovci, ktorú krajinu považuje za najzaujímavejšiu, či sa osobne pozná s hviezdami z NHL, čo najkrajšie v živote zažil, aké je jeho obľúbené jedlo, akú hudbu preferuje, kam by sa ešte chcel v profesionálnom živote posunúť, ktorý futbalový klub je jeho najobľúbenejší a mnoho ďalších. Hosť všetky trpezlivo zodpovedal a v závere žiakov potešil autogramiádou a spoločnou fotografiou.

             

            Za zorganizovanie tohto nevšedného zážitku patrí naše poďakovanie pánovi učiteľovi Mgr. Ľubošovi Lukáčovi a za usmerňovanie priebehu besedy šikovným moderátorkám Simone Kušnírovej a Lujze Lukáčovej, žiačkam 9.C triedy.

             

             

            Martin Mochňacký

            9.C

             

            Foto

        • 3.A a 3.C v Ekolandii
          • 3.A a 3.C v Ekolandii

          • Škola v prírode Ekolandia patrí už k tradičným a obľúbeným školám tohto druhu žiakmi zo Šmeralky. Veľmi radi sa tam vraciame a nesklamala nás ani tento rok aj napriek nepriazni počasia. V rámci týždňa sme navštívili nové interaktívne múzeum Tanapu v Zakopanom a prešli sa pôsobivou, veľmi navštevovanou promenádou tohto mesta. Absolvovali sme túru cez Monkovu dolinu na Strednicu, kde sa deti za sprievodu mladého ekológa dozvedeli množstvo informácií o prírode, turistike, videli bobrovisko, našli geocashing, hádzali žabky.

            Absolvovali rôzne zaujímavé aktivity v lese – hľadanie kamaráta medzi stromami, dotváranie stromu zo slaného cesta, poslepiačky (ako v tme) hľadali správnu cestu, vypočuli si príbehy o Belianskych Tatrách. Aj keď nám počasie nedovolilo ísť von stále, odborníci - lesní pedagógovia nás zaujímavými prednáškami, prezentáciami a aktivitami dostali do sveta živlov prírody, tatranskej fauny a flóry. Stále živú tradičnú ľudovú kultúru sme ochutnali v Ždiarskom dome -múzeu, kde si deti vyskúšali kroje a učili sa goralskú pieseň. Získané poznatky sme si mali možnosť zosumarizovať v múzeu Tanapu v Tatranskej Lomnici, kde sme si pozreli aj zaujímavý príbeh o svišťoch. No a nechýbala ani záverečná diskotéka a zaujímavé hry na záver týždňa. Za starostlivosť ďakujeme našej zdravotníčke Monike. Verím, že zážitky zo ždiarskej školy v prírode v nás ostanú čo najdlhšie.

            Kormaníková, Pribulová, Diová

        • Detská liga v malom futbale
          • Detská liga v malom futbale

          • Posledné tretie kolo v športovej akcii ,,Detská liga v malom futbale pre žiakov ZŠ sa uskutočnila v dňoch 24.5.2019 a následne dva dni po sebe 27.5. a 28.5.2019 na ZŠ Májové námestie. Tento turnaj prilákal na ihrisko žiakov v kategóriách U10 , U13 a U15. V každej z týchto kategórií sme mali svoje zastúpenie aj my z ZŠ Šmeralova v kategórii U10 naši žiaci obsadili celkové štvrté miesto v kategórii U15 naši žiaci si vybojovali štvrté miesto a našou najúspešnejšou kategóriou bola U13, kde žiaci po spočítaní všetkých bodov za odohraté kolá získali fantastické prvé miesto a tým si zabezpečili miestenku reprezentovať nie len našu školu ale aj mesto Prešov na M SR v malom futbale , ktoré sa uskutočnia v Bratislave dňa 17.6.2019. Srdečne blahoželám všetkým žiakom, ktorí sa týchto troch kôl v malom futbale zúčastnili a zabojovali o čo najlepšie umiestnenie. Víťazné družstvo U13 si z turnaja odniesli pohár a každý dostal medailu.  

            R. Maľcovský

            Foto

        • Futbalová hodinka
          • Futbalová hodinka

          • Zelená je tráva, futbal to je hra a lopta guľatá, vec je záludná....

             

            V takomto duchu sa nieslo pondelkové popoludnie, kedy na zrekonštruovanom multifunkčnom ihrisku ZŠ Šmeralova za účasti píšťalky nabehlo družstvo detí z ŠKD. Pod taktovkou bývalého profesionálneho hráča futbalu Richarda Grajcara si deti vychutnávali Futbalovú hodinku. Sympatický Richard už ako dorastenec koketoval s pôsobením v talianskom futbale - bol sa ukázať v ASCOLI CALCIO, či SSC Neapol. Ako dospelý si obliekol zelenobiely dres TATRANA PREŠOV. Svoje nadobudnuté skúsenosti odovzdáva Richard aj mladým zanieteným futbalistom, ktorých povzbudzuje k lepším výkonom. Inak tomu nebolo ani v pondelok 20.5.2019.

             

            " V úvode som oboznámil žiakov o priebehu tréningovej jednotky. Ako prvé prišlo tréningové rozcvičenie a po ňom nasledovalo gymnastické rozcvičenie. V hlavnej fáze tréningovej jednotky boli žiaci zaťažení v kondično - koordinačnom cvičení a v hernom nácviku vo vedení lopty. Záverom sme hrali prípravnú hru 5:5. V súťaži o najlepších troch strelcov sme sa venovali presnosti prihrávky do miesta hádzanárskej bránky. S výkonmi detí som spokojný" - vyjadril sa Richard.

             

            Najlepší strelci si odniesli zlatý, strieborný a bronzový kov.

             

            1. miesto - Timotej Tomaščin

            2.miesto - Oliver Kolačkovský

            3. miesto - Adrián Sabol

             

            Mimoriadne ocenenie vo Futbalovej hodinke získala Mária Kvokačková. Všetci zúčastnení boli odmenení spoločnosťou Prvá stavebná sporiteľňa, Prešov. 

             

            T. Škovránková A Z. Hudecová

             

            Foto

        • Opekačka na Kvašnej vode
          • Opekačka na Kvašnej vode

          • Po upršanom týždni sme sa so žiakmi z turistického krúžku vybrali na nenáročnú vychádzku na Kvašnú vodu. Počasie bolo skvelé, slnečné, preto nás od opekačky neodradilo ani mokré drevo. Žiaci si opiekli svoje dobrôtky, napili sa vody z prameňa a skvele si oddýchli v krásnej prírode.

            E. Žarnayová, K. Kohútová

             

            Foto

        • Deň matiek
          • Deň matiek

          • Dennodenne by sme mali mame ďakovať a ľúbiť ju, no práve Deň matiek je špeciálnym a výnimočným dňom preto, aby sme si dôležitosť týchto jedinečných žien pripomenuli.

            Aby Deň matiek len tak neuplynul bez povšimnutia, naša škola si ho pripomenula a  tento deň oslávila slávnostným programom venovaným všetkým mamičkám a babičkám našich detí. Programom, ktorý bol bohatý na tance, piesne a verše si deti pod vedením  pedagógov pripravili a spoločne tak mohli prežiť chvíle plné dojatia, emócií a predovšetkým lásky.

            Ku Dňu matiek už tradične patria rôzne pozornosti a darčeky. Našou pozornosťou a venovaním bol  kvet, vlastnoručne vyrobený, ktorý dostala každá mamička pri vstupe do školy.

            Spoločne si pripomeňme tento deň ešte raz,  foto spomienkami, ktoré vznikli zo dňa prežitého a venovaného všetkým našim  mamičkám.

             

            PS: Sviatok všetkých matiek má pomerne dlhú tradíciu. V určitej forme sa sviatok matiek slávil už v starovekom Grécku, neskôr v 16. storočí sa v Anglicku mamičkám vyčlenil jeden deň v roku a hovorilo sa mu „Mothering Sunday“.

            Avšak až na sklonku 19. storočia matka 11 detí menom Anna Reevers Jarvis z Philadelphie viedla kampaň za presadenie Dňa matiek ako národného sviatku, čo sa nakoniec v roku 1914 aj podarilo a sviatok bol oficiálne ustanovený za národný sviatok, ktorý sa oslavuje vždy druhú májovú nedeľu.

            U nás sa oslavoval dlhé roky skôr sviatok všetkých žien, teda Deň žien a oslavy Dňa matiek sa stali výraznejšími až po roku 1989.

             

            PhDr. K Lacková, Mgr.J.Diová

        • Minihádzaná
          • Minihádzaná

          • Dňa 17.5.2019 sa naši malí hádzanári zúčastnili záverečného kola minihandball ligy základných škôl. V kategórii 1.-2. ročník osadili 2. miesto a v kategórii 3.-4. ročník po napínavom súboji, v ktorom rozhodli až 7-metrové hody, skončili na 4. mieste. Blahoželáme!

            Finálový turnaj  kategória 1. – 2. ročník

            Konečné poradie:

            1. ZŠ Čsl. Armády
            2. ZŠ Šmeralova
            3. ZŠ Mirka Nešpora
            4. ZŠ Važecká
            5. ZŠ DSA Mukačevská
            6. ZŠ Víťaz
            7. ZŠ Šarišské Bohdanovce (bez účasti vo finálovom turnaji)                                                                                   

            Finálový turnaj  kategória 3. – 4. ročník

            Konečné poradie:

            1. ZŠ Víťaz
            2. ZŠ Chminianské Jakubovany
            3. ZŠ Važecká
            4. ZŠ Šmeralova
            5. ZŠ Lemešany
            6. ZŠ Záhradné
            7. ZŠ Mirka Nešpora
            8. ZŠ DSA Mukačevská

                             

            Mgr. Dušan Olejár, PhDr. Katarína Lacková

        • Osvienčim- Inwald – Wadowice
          • Osvienčim- Inwald – Wadowice

          • Osvienčim upozornenieJe ráno, 17.5.2019, 3,00 hod. Do autobusu nastupujú deviataci a ôsmaci a idú navštíviť miesto, o ktorom iba počuli alebo videli zábery vo filmoch – Osvienčim.

                O 8,00 hod. vstúpili spolu so sprievodkyňami do tábora. Pri vstupe ich vítal nápis „Arbeit macht frei“. Väzni ho mohli vidieť vždy, keď odchádzali a prichádzali z práce .Ale práca neoslobodzovala. Dôkazy o živote väzňov v tábore sú na paneloch, vo vitrínach. Pôsobí to neuveriteľne. Pri pohľade do vitríny, kde  je demonštrovaný denný prídel stravy pre väzňa , nemáte hlad, smäd.  A čo tie presklené miestnosti s osobnými vecami  väznených, topánky, vlasy, detské šatôčky ? V tichosti sa presúvame z miestnosti do miestnosti a na mieste popráv vzdávame úctu , položíme kyticu a zapálime kahan. Presúvame sa do Birkenau – ďalšieho tábora, kde stoja v rade stovky komínov po niekdajších barákoch.

               Smutné dojmy  si naprávame v Parku miniatúr, na hrade v Inwalde, kde strávime veselé popoludnie v pyramíde, na ruskom kolese, v strašidelnom dome a v 5D kine. Presúvame sa do rodiska Jána Pavla II. – Wadowice.  Krásne námestie, krásny chrám a perfektné  „ prawdzive kremówki papieskie.“

            Odnášame si krásne dojmy, poznatky z exkurzie, lebo je lepšie raz vidieť, ako stokrát počuť.

            Tešíme sa na ďalšie vychádzky za históriou.

            V. Valičková

             

            Foto

          • Majstrovstvá oblasti v atletike

          •           Nedeľa 19.5.2019 bola pre našich športovcov dňom merania síl s rovesníkmi z Košického a Prešovského kraja v atletike. ŠŠK JUNIOR pri ZŠ Šmeralova reprezentovali žiaci športových tried a dosiahli niekoľko pekných výkonov s umiestnením na "pódiu".

            Kristián Kaľuha 60m (7. miesto), 100m prekážky (2. miesto), 30m prekážky (2. miesto)

            Kristián Sivák vrh guľou (7. miesto), hod oštepom (9. miesto)

            Tomáš Kancír 5-boj (2. miesto)

            Liana Križovenská 60m (3. miesto), skok do diaľky (9. miesto)

            Ema Vaňová 5-boj (4. miesto)

            Jana Lovecká 5-boj (10. miesto)

            Lea Kovaľová 5-boj (12. miesto)

            Všetkým žiakom blahoželáme k dosiahnutým výkonom a ďakujeme za vzornú reúrezentáciu školy.

            Ľubomír Bodnár