• Okresné kolo florbal žiakov ZŠ
          • Okresné kolo florbal žiakov ZŠ

          •      Na pôde Základnej školy Veľký Šariš usporiadalo KŠC v Prešove obvodné kolo postupovej súťaže vo florbale pre žiakov ZŠ z okresu Prešov. V našej skupine sa proti nám postavili  žiaci ZŠ Mirka Nešpora, ZŠ Veľký Šariš, Gymnázium PP Gojdiča Prešov. Hralo sa systéme každý s každým 2x 10 minút. Bohužiaľ postúpiť mohlo len víťazné družstvo a našim chlapcom sa to nepordarilo. Obsadili celkové tretie miesto.

                 Blahoželám k medailovému umiestneniu a prajem ešte veľa športových a osobných úspechov.

             

            Maľcovský

            Foto

        • StoryConnect a virtuálny "storytelling"
          • StoryConnect a virtuálny "storytelling"

          • Deti z našej školy pokračujú v aktivitách eTwinningových medzinárodných projektov. Medzi ďalšie aktivity projektu StoryConnect, okrem výroby vlastných záložiek, predstavenia obľúbenej knihy, patrilo aj virtuálne čítanie príbehov. Deti sa tak navzájom videli, predstavili sa v anglickom jazyku , ale aj každý vo svojom materinskom jazyku.Potom si postupne vypočuli 4 príbehy, na ktoré nadväzujú ďalšie aktivity.

            Predvianočný čas bude sprevádzať spoločne vytvorený adventný kalendár plný vianočných príbehov. Tu môžete počuť  rôzne jazyky a dozvedieť sa o rozmanitých tradíciách partnerských krajín. Chcete nazrieť do kalendára aj vy a prečítať či pozrieť si príbehy?  Nech sa páči...  https://calendar.myadvent.net/?id=33kxptuei03iehkp1ukerjo72waapmf5

            Súčasťou projektu bude neskôr spoločná e-kniha, do ktorej si deti navrhli maskotov a práve vyberajú jedného z nich. Pri jeho výbere môžete pomôcť aj vy. Kliknite na odkaz dole a zahlasujte. https://strawpoll.com/xVg7jVE9Knr

            Ďakujeme.

            Foto

        • Zbieraj hliníkové viečka z výrobkov SABI!
          • Zbieraj hliníkové viečka z výrobkov SABI!

          • Aj tohto roku sa naša škola zapojila do 21. ročníka súťaže Recykluj a vyhraj s MILK-AGROM. Zber hliníkových viečok SABI prebieha do 30.4. 2024. Žiaci môžu priebežne nosiť umyté, vysušené viečka v igelitovom vrecku, ktoré vhadzujú do označeného kontajnera vo vestibule školy. Hmotnosť donesených viečok (v gramoch) je potrebné nahlásiť triednemu učiteľovi. Pri vyhodnotení súťaže sa množstvo prepočíta na jedného žiaka (g/počet žiakov) a určí poradie.

            Veríme, že sa opäť zapojíte do súťaženia a prajeme Vám veľa šťastia.

            Lupták Horvátová

        • Hrdinovia internetu
          • Hrdinovia internetu

          • Súčasťou informatiky a informatickej výchovy je aj získavanie základov digitálnej bezpečnosti a občianstva. Viacerí učitelia našej školy sa zapojili do programu Hrdinovia internetu. Najprv absolvovali školenia, na ktorých získali informácie, ako na hodinách pracovať s pripraveným učebným plánom, aké metódy a nástroje sú potrebné pri takom učení. Žiaci 3., 4. a 5. ročníka sa tak na informatike prostredníctvom zaujímavých aktivít dozvedeli ako zdieľať s rozumom, ako nenaletieť fejkom, ako si chrániť svoje tajomstvá a pod. Súčasťou programu je  dobrodružná hra Interland, vďaka ktorej je učenie sa digitálnej bezpečnosti a občianstva zábavnou skúsenosťou.

            J.Sedláková a M. Kormaníková

            Foto