• Knižnice sú pľúca. Knihy zas čistý, svieži vzduch, ktorý posilňuje srdcia.
          • Knižnice sú pľúca. Knihy zas čistý, svieži vzduch, ktorý posilňuje srdcia.

          • Aj naša trieda V. E sa rozhodla ísť dýchať svieži vzduch do knižnice Slniečko, kde sme nielen posilnili pľúca, ale  aj naše srdcia naplnili láskou. Pani knihovníčka nám ich zohriala  ,,láskavou rozprávkou“. V aktívnej rozprave sme prezentovali  rôzne podoby lásky –  lásku k jedlu, k mobilnému telefónu, k domácemu zvieratku, k prírode, k rodičom, k spolužiakom.

            Nič iné, ako kniha, nemá tú zázračnú moc primať ľudí, aby sa pozreli na svet inými očami.

            J. Fecková

            Foto

        • Súťaž Attoved
          • Súťaž Attoved

          • V utorok 23. januára 2024 sa uskutočnila celoslovenská súťaž Attoved. Je to online súťaž z prírodovedných predmetov - biológia, fyzika a chémia, kde súťažiaci počas 60 minút riešia 20 nezvyčajných úloh. Súťaž je určená pre žiakov 7. až 9. ročníka základných škôl. Riešením úloh žiaci posilňujú logické, analytické a kritické myslenie, učia sa správne a efektívne riešiť problémy a získavajú prehľad z oblasti fyziky, biológie a chémie. Tohto kola sa zúčastnili aj žiaci našej školy a v celoslovenskom meraní síl si počínali veľmi dobre:

             

            kategória 7 - Aneta Stankovičová – VII. C – 3. miesto

            kategória 8 – Filip Cabúk – VIII. A – 4. miesto

            kategória 9 – Michaela Kustrová – IX. B – 7. miesto

             

            Srdečne blahoželáme!

             

            RNDr. Erika Fechová

        • Halové M VsAZ najmladšieho žiactva
          • Halové M VsAZ najmladšieho žiactva

          • Z poverenia VsAZ, Atletický klub AO Atletika Košice o. z.  usporiadal halovú atletickú súťaž pre kategóriu najmladšieho žiactva. V prekrásnom prostredí novej nafukovacej haly na ZŠ L. Novomeského 2 v Košiciach si svoje sily a atletické predpoklady prišli zmerať najmladšie nádeje atletiky v rámci Východoslovenského atletického zväzu. Naša výprava bola zložená z desiatich chlapcov a dvoch dievčat. Svoje zastúpenie tu mali športovci z Detskej atletiky ŠŠK Junior Prešov a dvaja chlapci z ŠŠK Junior Prešov na II. stupni ZŠ. V perfektnej atmosfére sa našim zverencom podarilo obsadiť aj medailové umiestnenia. V disciplíne vrh guľou si vybojoval fantastické tretie miesto žiak Oliver Bača z 4.B triedy. Disciplína skok do diaľky z miesta odrazu priniesla v kategórii žiakov krásne medailové umiestnenie a to konkrétne tretie miesto pre Martina Filipáka z 3.D triedy. Nomináciu nášho športovca sme mali aj v disciplíne skok do výšky , kde svoju prvú atletickú súťaž okorenil svojou prvou zlatou medailou žiak Theo Bednár z 5.B športovej triedy.

               Na záver veľké poďakovanie našim športovcom, ktorí robia pekné meno klubu Junior Prešov, samozrejme veľké poďakovanie rodičom a v neposlednej miere aj trénerom, ktorí sa snažia vychovať dobrých a úspešných mladých atlétov z ŠŠK Junior Prešov.

            Maľcovský, Sedláková

            Foto

        • ANJ – Story cubes
          • ANJ – Story cubes

          • Väčšina z nás pozná „Story cubes“, alebo u nás známe ako príbehy z kociek. Je to kocková hra, kde základom sú klasické šesťstenné kocky, ale namiesto bodiek majú rôzne obrázky príp. slová. Využívajú sa na rozvoj kreativity a fantázie, kde hráči tvoria príbehy.

            Aj my na hodinách anglického jazyka ich používame a tu sme uplatnili CLIL metódu - žiaci vyrobili kocky na hodinách techniky a následne sme ich využili a využívame na hodinách anglického jazyka. A už sa hráme a učíme v jednom.

            Hodiny sú zaujímavejšie a zábavnejšie a príbehy? jednoducho očaria a pobavia. 

            Mgr. Z. Kmecová

            Foto

        • Ekonomická olympiáda aj na našej škole
          • Ekonomická olympiáda aj na našej škole

          • Ekonomická olympiáda je súťaž v znalostiach z ekonómie a financií, ktorá je určená pre žiakov 8. a 9. ročníka základných škôl. Súťaž organizuje Inštitút ekonomických a spoločenských analýz a pozostáva zo školského online kola.  

            Žiaci 8.A a 8.C sa zúčastnili súťaži 25.1.2024 a 9.A a 9.C v piatok 26.1.2024. Najlepšie skóre dosiahla Daniela Polanská /9.C/ a Martina Klimková /9.A/. 

            Srdečne blahoželáme. 

            Z. Bergmannová

            Foto

        • Okresné kolo matematickej olympiády
          • Okresné kolo matematickej olympiády

          • V stredu, 24.1.2024, sa konalo okresné kolo matematickej olympiády v ZŠ Mirka Nešpora v Prešove, v zastúpení aj našich žiakov z piateho a deviateho ročníka.

            Ďakujeme, že ste sa zapojili. 

            Z. Bergmannová

            Foto