• Šmeralomatik 2024
          • Šmeralomatik 2024

          •  

            Po prvom úspešnom minuloročnom ročníku matematickej súťaže Šmeralomatik  sa na našej škole uskutočnil druhý ročník  tejto  súťaže. 4.6.2024 sa 90 žiakov stretlo v súťaži inteligencie a matematických znalostí. Tento boj organizovali ôsmaci a deviataci pod vedením pani učiteľky Čančinovej. Hlavnými organizátormi bolo 10 žiakov z 9.A a ako asistenti im pomáhali  aj 9 žiaci z 8.A. Súťažilo tridsať trojčlenných družstiev, ktoré boli rozdelené v troch kategóriách  piataci, šiestaci a siedmaci. Pre účastníkov súťaže bolo nachystaných šesťdesiat úloh a 12 hádaniek, ktoré riešili šesťdesiat minút. V jedálni školy vládla súťaživá atmosféra, ktorá pominula po skončení času a bola nahradená napätím z čakania na výsledky súťaže. Žiaci v tejto súťaži ukázali nielen svoje vedomosti a šikovnosť, ale aj  to , že matematika nie je postrachom, ale aj zábavou. Za dobre odvedenú prácu boli odmenení všetci prítomní    maličkosťami a sladkosťami.   Motiváciou k víťazstvu boli nielen diplomy, ale aj praktické  ceny  využiteľné  v škole, na ktoré prispela   Rady rodičov klasických a talentovaných tried. 

            Víťazmi v kategórii piataci boli

            1. Mexické kocky -           5C           Samuel Krejnus, Bruno Kovács, Matúš Kováč

            2. BS TOKYO -                 5A          Patrik Jenča, Michal Vincent Otčenáš, Dávid Tabiš

            3. Matikárky -                    5C          Ema Kurucová, Viktória Bačová, Karla Ňachajová

             

            V kategórii šiestaci boli

            1. 1327  stupňový uhol-       6A          Matiáš Parada, Jakub Lacko, Samuel Cápay

            2. Ľavouhlý trojuholník-        6D          Tatiana Sedlačková, Adriána Krajňáková, Adela Rojčeková

            3. Felíci                                6A          Jakub Opalák, Eliška Pagurková, Jakub Vozár

             

             V kategórii siedmaci boli

            1. Krvavé žabky-                  7C           Tereza Saoirse Kubačková, Emily Petríková, Tatiana Sarnecká

            2. Klikni, pípni, ušetri-           7A          Peter Dyačovskí, Tomáš Lacko,  Martin Čeklovký

            3. ZAS-                                 7C           Sofia Luisa Štieberová,  Aneta Stankovičová, Jakub Matoš

             

            Víťazom gratulujeme a prajeme veľa šťastia pri ďalšom stretnutí o rok.

            Žiaci 8.A a  9.A , pani učiteľka Čančinová

            Foto

        • MAKS 2024 – matematická súťaž - výsledky
          • MAKS 2024 – matematická súťaž - výsledky

          •  

            Táto celoslovenská matematická súťaž prebiehala v 8 kolách počas celého roka. Žiaci úlohy dostávali online  a riešili ich pravidelne, čo si vyžaduje trpezlivosť a svedomitosť  pri dodržiavaní termínov odoslania riešení. Tejto súťaže sa zúčastnilo 37 žiakov našej školy od piateho až po deviaty ročník. Medzi nimi sa zrodili aj MAKSIHVIEZDY – tento titul získavajú za umiestnenie medzi 15 % najlepších riešiteľov:

            V kategórii

            MAKS 5:

            Ema Kurucová z 5C             203. -205. miesto  v SR

            MAKS 6:

            Marko Miščík zo 6A             118. -122. miesto  v SR

            MAKS 8:

            Marek Novacký z 8D           1. -28. miesto  v SR

            Tomáš Petík z 8A                 1. -28. miesto  v SR

            Samul Miščík z 8A                65. -66. miesto  v SR

            Filip Cabúk z 8A                   78. -91. miesto  v SR

             

            Srdečne blahoželáme!

            S. Čančinová

            Foto

        • POHODA NA SIGORDE
          • POHODA NA SIGORDE

          •  

            Ku koncu školského roka určite patria aj výlety. Na pohodovom výlete na Sigorde boli v dňoch 13. 6. – 14. 6. 2024 žiaci VII.B, VIII.C a VIII.D triedy. Napriek nepriaznivej predpovedi počasia sa výlet nadmieru vydaril. Nechýbala športová činnosť, kultúrna vložka, opekačka či večerná hra. Mnohí zo žiakov by si výlet neváhali predĺžiť. Ktovie, možno si ho zopakujú o rok.

             

            J. Tomaščiková, M. Sedláková, J. Čižmárová, M. Grocká

            Foto

        • Boli ste už v ZOO v Košiciach?
          • Boli ste už v ZOO v Košiciach?

          •  

            My ÁNO.

            Kto?

            5.D a 5 E.

            Kedy?

            V pondelok 17.06.2024.

            Dôvod?

            No predsa školský výlet.

            A prečo?

            Preto, že si to za našu celoročnú zodpovednosť a snahu všetci zaslúžime.

            A verte, že bolo tam na čo pozerať. V ríši zvierat sme obdivovali tučniaky jednopáse, tulene obyčajné, tukany, či leopardy čínske. V myšlienkach sme boli chvíľu orlami a vznášali sa nad krásami Slovenska. Chvíľami sme  spolu s tuleňmi boli veľkými potápačmi a chvíľami sme s leopardmi boli najrýchlejší na planéte. V DINOPARKU nás zase uchvátili pohyblivé modely dinosaurov s interaktívnou prezentáciou. No a nezabudli sme ani minúť eurička od rodičov v obchodíku so suvenírmi, aby sme si kúpili niečo na pamiatku z úžasného výletu.

            Foto

        • Neexistuje zlé počasie, len zle oblečený turista.
          • Neexistuje zlé počasie, len zle oblečený turista.

          • Druhý júnový týždeň sme zažili Školu v prírode v Ždiari. Trochu sme sa obávali ako dopadne náš plán, veď teploty boli nízke aj 10 stupňov a každý deň malo pršať. Veruže aj pršalo, ale aj napriek tomu sme zažili skvelý týždeň. Okrem Belianskej jaskyne, najväčšej a jedinej sprístupnenej vysokohorskej kvapľovej jaskyne v TANAP-e, sme zdolali 9km túru v nádhernej Javorovej doline, kde veľké biele okruhliaky lemovali koryto Javorinky. S radosťou sme splnili jednu z úloh, ktorú nám zadali lesní padagógovia - namočiť nohu v horskom potoku😊. Navštívili sme v Tatrankej Javorine Kostol sv. Anny, Poľovnícky zámoček Hohenlohe, a keď prestalo pršať, opekali sme klobásku. Každý sám podľa svojej chuti, jemne zapečenú a chrumkavú. Vraj to boli najlepšie „špekačky“ na svete. Absolvovali sme zaujímavé prednášky o medveďoch a fotopasciach, mohli sme vidieť skutočné zábery z fotopascí, ktoré získal rokmi svojej práce strážca Tanap-u. V daždi si deti zahrali hru na vlkov a zajace, kde predstavovali rovnováhu potravinového reťazca v prírode.

            Bol to skvelý týždeň, stačilo sa vhodne obliecť a žiaci 4.A a 4.C si pribalili aj dobrú náladu😊.

            Terézia Pribulová

            Foto

        • Turistická vychádzka 4.B na Kalváriu
          • Turistická vychádzka 4.B na Kalváriu

          • Dňa 19.6.2024 sa vybrala 4.B na dlho očakávanú turistickú vychádzku. Malé zahriatie sa na cvičebných strojoch v Parku Alexandra Dubčeka nás dobre naštartovalo a tak cez kaňon za Lidlom sme si vyšliapli na vrch Halperová. Odtiaľ už pekne po hrebeni až na kalváriu. Po ceste sme si ukázali všetky okolité pohoria a hrady a pokochali sa peknými výhľadmi na Prešov. Objavili sme rôzne formy hmyzu od larvy lienky  cez nymfy lúčnych koníkov až po kliešťa. Objavili sme aj tajuplnú starú vodáreň a ozvenou nášho kriku sme vytušili jej velikánske podzemné priestory. Na kalvárii sme sa nadesiatovali a pán učiteľ vyrozprával skutočný príbeh o jednom hrobe s nápisom "Tu odpočíva jedna hriešnica". Príbeh zopakoval ešte raz pre autobusový zájazd seniorov. Hrob sme si samozrejme pozreli (nápis je v nemčine). Vďaka seniorom sme si obzreli aj interiér barokového kostola. Za normálnych okolností je totiž kostol mimo bohoslužieb zatvorený. Využili sme aj otvorené WC a pomaly schádzali popri kaplnke svätých schodov dole. Zaujal nás aj CO kryt a vysvetlili sme si čo to vlastne je. Linkou 38 sme sa z Obrancov mieru odviezli na zastávku Centrum a dali si vytúženú zmrzlinu. V tej horúčave nám veľmi dobre padla. Bol s nami aj náš bývalý spolužiak Majo. Všetci sme ho radi opäť mali medzi nami. Bol to krásny spoločný deň.

            Mgr. R. Brecelj

            Foto

        • Detská športová olympiáda
          • Detská športová olympiáda

          • Dňa 18.6.2024 sa v areály našej školy uskutočnila už XIV. Detská športová olympiáda organizovaná ABC centrom voľného času v spolupráci s Prešovskou univerzitou Fakultou športu a SSŠŠ Elba Prešov. Žiaci 3. a 4. ročníkov spolu súťažili v dvoch kategóriách a štyroch disciplínach – beh na 50 resp. 30 metrov, prekážkový beh na 30 resp. 20 metrov, hod do diaľky kriketovou loptičkou a skok do diaľky. Družstvo ZŠ Šmeralova získalo 6 zlatých a jednu striebornú medailu a celkovo vybojovalo zaslúžene 1. miesto medzi prešovskými školami. Členovia nášho tímu boli: Jakub Mazur, Darja Michalčík, Peter Pavlinský, Sofia Semenenko, Jakub Kollár, Sára Sabolová, Peter Čičvara a Hana Sarnecká. Našim výhercom blahoželáme!

            Foto 

        • Vesmír
          • Vesmír

          • Pre nás všetkých niečo neznáme, fascinujúce. Nie len deti, ale aj dospelých táto téma vždy zaujímala. Deti z ŠKD sa v týždni od 10. do 14. júna 2024 spojili a zhotovili slnečnú sústavu, ktorá zdobí chodbu našej školy. Okrem toho sa dozvedeli mnoho nových vedomostí o vesmíre, zahrali si pohybové hry a pozreli si náučnú rozprávku. Našim cieľom bolo inšpirovať deti, aby sa zamýšľali nad otázkami o vesmíre, rozširovali svoje vedomosti a zabavili sa prostredníctvom zaujímavých aktivít. Vďaka pani vychovávateľkám a šikovným deťom sa nám tento cieľ podarilo splniť a pre nás všetkých to bolo veľmi obohacujúce a zábavné.

            Mgr. Simona Rabatinová, Mgr. Miriama Mňahončáková, Mgr. Táňa Lacová.

            Foto

        • MDD
          • MDD

          • Medzinárodný deň detí sme oslávili filmovým predstavením, ktorého sa zúčastnili žiaci ôsmeho, deviateho a piateho ročníka. Videli sme nádherné dobrodružné filmy, plné napätia a krásnej prírody:  "Nezlomní" a "Ella a čierny jaguár" . 

            Z. Bergmannová

            Foto

        • EnglishStar
          • EnglishStar

          • EnglishStar je medzinárodná súťaž a zapojilo sa do nej 74 žiakov našej školy od 2. po 8. ročník. To, že boli úspešní dokazuje, že až 47 žiakov malo viac ako 90%. Vďaka súťaži si žiaci overili svoje vedomosti zábavnou formou a predviedli svoje schopnosti.
            Všetkým blahoželáme!
            Juliána Sedláková, Monika Kormaníková, Zuzana Kmecová

            Foto

        • Poďakovanie za knihy
          • Poďakovanie za knihy

          • Milí naši čitatelia,

            chceli by sme sa Vám poďakovať za vašu priazeň, spoluprácu a štedrosť v tomto školskom roku, ktorú ste prejavili darovaním kníh našej školskej knižnici. S vašou pomocou sa nám podarilo rozšíriť zbierku školskej knižnice Motýlik. Od marca do júna ste nám darovali neuveriteľných 126 kníh.   

            Zároveň, by sme sa chceli veľmi pekne poďakovať aj Rade rodičov klasických a talentových tried, ktoré nám už niekoľko rokov pomáhajú. Aj v tomto školskom roku nám prispeli finančnými prostriedkami na nákup 48 nových knižných titulov. Preto už v budúcom školskom roku sa môžete tešiť na svojich obľúbených autorov ako sú: Raina Telgemeier, Tom Gates, Aaron Blabey, J. K. Rowling a ďalší. Rozšírili sme aj zbierku kníh o športových legendách ako Petra Vlhová, Marek Hamšík, ale aj Ronaldo, Messi, Lewandowski, Hamilton.

            Tešíme sa na Vás v septembri!

            školské knihovníčky L. Lissiouid, S. Kormaníková, J. Homolová

            Foto

        • Mamka a ocko, ľúbime Vás
          • Mamka a ocko, ľúbime Vás

          • Čo všetko deťom k šťastiu treba?
            Slnko a modrý kúsok neba,
            piesok a v izbe s hračkami
            dva veľké bozky od mamy.

            Čo všetko deťom k šťastiu stačí?
            Hrozienko sladké na koláči
            a denne jedna hodinka
            v náručí svojho ocinka.

            Čo sa dnes deťom najviac ráta?
            Mať ocka ako kamaráta,
            maminu dlaň a popri tom
            mať vždycky lásky plný dom.

            Deti pre svojich rodičov s láskou pripravili k ich sviatkom darčeky. V máji mamičky ku Dňu matiek potešili obrazy a oteckov túto nedeľu ku Dňu otcov kľúčenky s venovaním.

            1. oddelenia ŠKD, Ambrová

            Foto

        • Predchádzanie a eliminácia rasizmu, xenofóbie, antisemitizmu a ostatných foriem intolerancie
          • Predchádzanie a eliminácia rasizmu, xenofóbie, antisemitizmu a ostatných foriem intolerancie

          •  

            V 5.B naša p. psychologička Andrea Orolínová veľmi citlivo a primerane veku žiakov vysvetlila pojmy rasizmus,  stereotyp a diskriminácia. Pomocou hry Hádaj kto? im ukázala rozmanitosť, odlišnosť, rozdielnosť  a rôznorodosť ľudských tvárí. Slovo stereotyp im vysvetlila na základe obrázkov, kedy žiaci hádali národnosť, meno, náboženstvo detí na kreslených obrázkoch. V skupinovej spolupráci  žiaci vyhodnotili rasistické nápisy na kartičkách a navrhli opatrenia voči agresorom.

            Pevne verím, že sme sa všetci poučili a budeme tolerantnejší, milší a lepší kamaráti.

            Martina Bryndzová, triedna učiteľka

            Foto

        • Majstrovstvá VsAZ jednotlivcov – najmladšieho a mladšieho žiactva
          • Majstrovstvá VsAZ jednotlivcov – najmladšieho a mladšieho žiactva

          •  

                     V perfektnom slnečnom počasí v Košiciach usporiadal Atletický oddiel Akademik TU Košice v spolupráci so SAZ Majstrovstvá VsAZ jednotlivcov pre vekové kategórie najmladších a mladších žiakov a žiačok. Na tomto športovom podujatí sa zúčastnili popredné kluby a oddiely z Východoslovenského atletického zväzu , aby si ich zverenci prišli zmerať a porovnať svoje  schopnosti v rôznych atletických disciplínach. Náš klub Junior Prešov mal zastúpenie v každej z vekových kategórii. V jednotlivých disciplínach si naši zverenci počínali fantasticky a veľa z nich si aj svojím výkonom zabezpečili zlepšenie svojho maxima a zároveň zabojovali aj o pódiové umiestnenia. V disciplíne 150 m si fantastické bronzové pódiové umiestnenie svojím osobným rekordom 21,75 s zabehol Tomáš Kožár žiak 6.B triedy. V behu na 1500 m zabehol vo svojom osobnom maxime 5:28.46  žiak Adam Šoltýs fantastické strieborné miesto a Laura Dienešová v tej istej disciplíne v osobnom maxime 6:29,38 taktiež pódiové umiestnenie konkrétne striebornú priečku. V disciplíne chôdza na 2000 m sme mali hneď dve pódiové umiestnenia a to bronzové miesto pre Lukáša Novotného a striebornú priečku si vybojoval Damián Semka , ktorí sú žiakmi 5.B triedy. V kategórii najmladších žiačok si v disciplíne skok do diaľky z miesta odrazu vyskákala svojím fantastickým osobným rekordom 403 cm a zároveň bronzové umiestnenie Zoe Kličková z 5.B triedy. Pri disciplíne hod kriketovou loptičkou v kategórii mladších žiakov bola silná konkurencia a predsa v nej sa presadil žiak 5.B triedy Janko Lipták osobným rekordom 41,52 m a obsadil bronzovú priečku. V rovnakej disciplíne len o vlások uniklo pódiové umiestnenie v kategórii najmladších žiakov Martinovi Novákovi z 5.B a obsadil nepopulárne štvrté tzv. zemiakové umiestnenie svojím osobákom 30,21 m. Každý športovec, ktorý obsadil pódiové umiestnenie bol dekorovaní medailou a diplomom. Naša výprava ŠSK Junior Prešov opäť potvrdila , že na Základnej škole Šmeralova v Prešove sú fantastické šikovné deti, ktorých baví pohyb a kráľovná športu ľahká atletika.

            Veľké poďakovanie patrí predovšetkým zverencom, ktorí obetovali svoje voľno a pretavili ho do najcennejších ocenení , ktoré môže športovec a jeho tréner dosiahnuť a to medailové umiestnenia. Blahoželám  k peknému umiestneniu a prajem veľa športových úspechov.

            Maľcovský, Sedláková

            Foto

        • Úspešný Filip na Olympiáde mladých vedcov – IJSO
          • Úspešný Filip na Olympiáde mladých vedcov – IJSO

          •  

            Filip Cabúk (8.A), ako jediný žiak základnej školy v Prešove, postúpil na celoštátne kolo Olympiády mladých vedcov – IJSO. Konkurencia bola naozaj veľká,  495 súťažiacich z celého Slovenska  odovzdalo domáce experimentálne kolo a len 26 najlepších dostalo pozvánku na celoslovenské kolo. Napriek tomu, že Filip bol jedným z najmladších účastníkov celoslovenského kola a bol tam prvýkrát, dokázal konkurovať silnej zostave gymnazistov a umiestnil sa na skvelom 21. mieste.

            Srdečne blahoželáme a prajeme veľa vedeckých úspechov v budúcom roku.

            Martina Bryndzová

            Foto

        • Tricklandia plná zážitkov
          • Tricklandia plná zážitkov

          •  

            Žiaci 7. A, 8. E a 9. B podnikli v piatok, 7. 6. 2024 školský výlet do Starého Smokovca vo Vysokých Tatrách, aby navštívili jedinečnú galériu trick-artu a optických ilúzií. Žiaci sa s veľkou radosťou pustili do objavovania zákutí galérie s rozlohou 500 m2. To, čo počas dňa zažili, zhodnotili takto:

            Zuzka, 8. E: „Dnešný výlet do Tricklandie sa mi veľmi páčil, bolo to veľmi zaujímavé a zábavné. Páčili sa mi všetky atrakcie, maľby či miestnosti. Výlet vyvrcholil veľmi chutným obedom v Kolibe Kamzík blízko Tricklandie. Vôňa jedál rozvoniavala v celej krásne a útulne zariadenej kolibe. Personál bol veľmi milý a celý zážitok len spríjemnil. Teším sa na ďalší výlet :)“

            Lenka, 8. E: „V Tricklandii bolo super. Všetky miestnosti boli v niečom iné a zaujímavé. Najviac sa mi páčila antigravitačná miestnosť a zrkadlové bludisko. Po prehliadke v Tricklandii sme išli do Koliby Kamzík, kde sme mali obed. Bolo tam pekne a veľmi mi tam chutilo.“

            Emma, 8. E: „Piatkové podujatie v Tricklandii sa mi veľmi páčilo. V Tricklandii bola príjemná atmosféra a veľa očných klamov, hlavne na fotkách. Najviac sa mi páčila zrkadlová miestnosť, kde sme museli nájsť východ. Bavilo ma robiť si fotky a následne ich pozerať a pripomínať si, aký to bol pekný deň. Všetko sme zakončili výborným obedom v Kolibe Kamzík.“

            Dávid, 8. E: „Na výlete v Tricklandii v Starom Smokovci vo Vysokých Tatrách sa mi veľmi páčilo. Bolo tam veľa zábavných atrakcií, ktoré predstavujú rozmanitú zbierku umeleckých diel, od tradičných až po súčasnosť. Medzi moje obľúbené patrilo zrkadlové bludisko a antigravitačné miestnosti. So spolužiakmi sme hrali schovávačky, bola to pre nás veľká zábava. Som rád, že som tam bol. Putovať optickou ilúziou je super. Dúfam že si to zopakujem.“

             

            Autori príspevku a fotiek: žiaci 7. A, 8. E, 9. B a ich triedne p. učiteľky: K. Smolinková, A. Šibová a A. Mladá

            Foto

        • Za umením a kultúrou Bavorska
          • Za umením a kultúrou Bavorska

          •  

            Sme tu aj kvôli inému. Druhá polovica prvého týždňa bola venovaná spoznávaniu nemeckej histórie a kultúry. V stredu sme sa po vyučovaní zastavili na mestskej radnici, kde sme si obzreli jej pompéznu Zlatú sálu. Následne sme sa presunuli do mestského múzea (Maximilianmuseum), v ktorom sme sa oboznámili nie len so sakrálnymi pamiatkami mesta, ale aj rôznymi remeslami, vďaka ktorým Augsburg v minulosti prekvital. Vďaka virtuálnym okuliarom sme si mohli prezrieť mesto v minulosti.

            V piatok sme sa zamerali na židovské múzeum, ktorého súčasťou je aj nádherná synagóga. Chlapci si kúpili netradičný suvenír, ktorým bola jarmulka. Po vzhliadnutí synagógy sme sa presunuli k našej ubytovni, neďaleko ktorej sa nachádza katolícky Augsburger Dom, katedrála augsburského biskupstva.

            V sobotu a nedeľu sme trávili návštevou hlavného mesta Bavorska - Mníchova. Svoje putovanie sme začali na Marienplatz, na ktorom sa nachádza aj mníchovská radnica. Vošli sme aj do Frauenkirche (kostol), ktorý patrí k dominantám mesta. Cez Odeonsplatz sme sa postupne dostali do jednej s najvýznamnejších galérií Európy - Alte Pinakothek, v ktorej sme si prezreli diela európskych umelcov ako Botticelli, Rembrandt, Raffael, Tizian, Peter Paul Rubens, Albrecht Dürer, Claude Monet, Edoard Manet, Vincent van Gogh a i. V nedeľu sme v Mníchove nesmeli vynechať Deutsches Museum, najväčšie prírodovedno-technické múzeum sveta. Nakoľko každého zo žiakov zaujíma iná oblasť, bolo im umožnené pohybovať sa vlastným tempom. Po múzeu sme sa pobrali do Olympiaparku, v ktorom sa v roku 1972 konali XX. letné Olympijské hry. Našim cieľom bolo dostať sa na Olympiaberg (Olympijský kopec), z ktorého sme mali krásny výhľad na celý areál. Ako bonus sme si mohli vypočuť skúšku hudobných nástrojov skupiny AC/DC, ktorá tam v nedeľu koncertovala.

            Nakoľko sme program za posledné dni mali naozaj pestrý, v pondelok sme po vyučovaní len oddychovali a trávili čas aktivitami podľa svojho vkusu. Je potrebné samozrejme povedať, že na každom jednom mieste je možné stráviť aj celý deň. My sme ale mali jeden víkend a bola by škoda ho nevyužiť. Kto bude mať v budúcnosti záujem, môže sa vrátiť 😊.

            Silvia Revická a Eva Birošová

            Foto

        • 9.E v CEPT (Centrum edukácie a popularizácie techniky)
          • 9.E v CEPT (Centrum edukácie a popularizácie techniky)

          •  

            Dnešná hodina techniky v 9.E  sa presunula na pôdu Prešovskej univerzity, kde sme navštívili CEPT (CEPT - Centrum edukácie a popularizácie techniky).  Cieľom Centra je vytvorenie priestorových a najmä materiálnych podmienok pre vzdelávanie, ktoré umožnia žiakom i učiteľom techniky spoznávať svet a princípy techniky prostredníctvom bezprostrednej manipulácie a zážitkovým učením sa. Exkurziou nás previedol p. prof. PaedDr. J. Pavelka, CSc., ktorý nás zaujal svojim výkladom a zaujímavosťami.  

            Ani si neuvedomujeme, ale technika je všade okolo nás, denne ju používame, uľahčuje nám život, ale môže aj ublížiť. Ak jej aspoň trošku rozumieme, začneme chápať ako veci fungujú...a ak nás aj baví, môžeme sa stať vynálezcami.“

            Mgr. Z. Kmecová

            Foto

        • Strieborní športovci vo 4.D
          • Strieborní športovci vo 4.D

          • Naši žiaci vo 4.D veľmi radi športujú. Máme gymnastky, tanečníkov, futbalistov, zápasníkov, vodnopólistov, atlétov... a každý z nich by na hodine chcel, aby sme sa na hodine venovali jeho športu. Dá sa to? Dááá. Na hodine výtvarnej výchovy každý vytvoril postavičku = svojho športovca z alobalu. A tak boli všetci spokojní. Z alobalových = strieborných športovcov máme super výstavku. 
            Tr. uč. Martina Policianová

            Foto