• Valentín
          • Valentín

          • 14. február je deň, kedy sa oslavuje Valentín. Tento deň je sviatkom všetkých zamilovaných, kedy si vyznávame lásku viac ako inokedy. Obdarúvame sa kvetmi, sladkosťami, či inými drobnosťami, stretávame sa na romantických miestach a posielame si valentínske priania.


            Tak aj my sme sa v Deň sv. Valentína obdarovali krásnymi VALENTÍNKAMI.
            Viete však, že sviatok Sv. Valentína nie je novodobým výmyslom? Viete, kto to bol  sv. Valentín a prečo si ľudia práve v tento deň vyznávajú lásku?
            O svätom Valentínovi, ktorý žil v 3. storočí nášho letopočtu, koluje veľa legiend. Jednou z najznámejších je kresťanská legenda, ktorá hovorí o svätom Valentínovi, ktorý bol mučeníkom žijúcim za vlády cisára Claudia II.  Tento panovník rád a často viedol vojny, ale rímski muži jeho nadšenie nezdieľali a neradi vstupovali do vojska. Podľa Claudia bol ich dôvod jednoduchý: nechceli opúšťať svoje ženy a rodinu. Ženatých mužov nepovažoval za dobrých bojovníkov.  Preto zakázal všetky zásnuby a sobáše v celom Ríme. Valentín bol rímsky kňaz, ktorý aj napriek cisárovmu zákazu tajne sobášil zamilované páry. Keď to cisár Claudius zistil, uväznil Valentína a odsúdil ho na trest smrti. Poprava sa konala 14. februára roku 296. Pred svojou smrťou napísal Valentín milostný list dcére väzenského dozorcu, do ktorej sa zaľúbil. A tak vzniklo prvé valentínske prianie.
            V roku 469 pápež Gelasius ustanovil deň smrti sv. Valentína za pamätný deň na jeho počesť. Sv. Valentín sa tak stal patrónom zaľúbených.
            Či už sú tieto legendy pravdivé alebo nie, Valentín sa stal patrónom zamilovaných a tento sviatok sa stal obľúbený nielen na Slovensku, ale aj v zahraničí.

            Mgr. Martina Policianová

             

            Foto

        • Lyžiarsky  výchovný  výcvikový kurz v šk. roku 2016/2017
          • Lyžiarsky výchovný výcvikový kurz v šk. roku 2016/2017

          •      Podľa plánu práce v rámci hodín TsV bol na školský rok 2016/2017 naplánovaný v dňoch 13.2. – 17.2.2017 LVVK v lyžiarskom stredisku Krompachy Plejsy. Na tomto lyžiarskom kurze sa zúčastnili žiaci ZŠ Šmeralova, ktorí navštevujú ôsmy ročník. Počet žiakov, ktorí sa rozhodli na týždeň opustiť školské lavice, ktoré nahradili lyžovaním sa vyšplhal na počet 48 detí.

            Počas prvého výcviku hneď v deň príchodu bolo podľa lyžiarskych a snowbordových schopností žiakov rozdelenie do štyroch družstiev podľa výkonnosti. Družstvo v počte deviatich snoubordistoch mal na starosti inštruktor pán Bodnár. V prvom družstve v počte 14 lyžiarov sa o zdokonalenie staral inštruktor Maľcovský v druhom družstve, ktoré pozostávalo z 13 lyžiarov sa postarala o vylepšenie lyžiarskych prvkov pani inštruktorka Tuhrinová a v poslednom družstve s počtom 12, kde boli začínajúci lyžiari, tak tomuto družstvu velil inštruktor Brecelj. Samotné lyžovanie na svahu bolo rozdelené do dvoch výcvikových kurzov, ktoré boli po dvoch hodinách. Prvý výcvik začínal o 10.00 – 12.00 hod a ten druhý poobedňajší začínal v čase od 14.00 -16.00 hod. V stredu bol výcvik len ráno a poobede sme mali aktívny odpočinok v podobe turistiky a večerného bazénu. V štvrtok boli pre družstvá pripravené rôzne súťaže , ktoré preverili lyžiarske schopnosti detí. Večer bolo vyhodnotenie po družstvách, kde boli ocenení  najlepší, ktorým bol odovzdaný diplom a vecné ceny,  ale žiadne dieťa neobišlo naprázdno. Potom  večer pokračoval diskotékou, kde sa deti dostatočne zabavili. V deň odchodu v piatok sa nechcelo nikomu odchádzať , ale všetko čo raz začne sa musí aj skončiť. Na tento LVVK sa ešte bude dlho spomínať len v tom najlepšom slova zmysle.

                                               

             Vedúci LVVK Mgr. Radoslav Maľcovský

            Foto

        • 1. miesto na Krajskom kole
          • 1. miesto na Krajskom kole

          •           Po úspešnom účinkovaní nášho žiaka v KK olymliády vo francúzskom jazyku sa podobný kúsok podaril Martinovi Mochnackému zo 7.C triedy. Obsadil 1. miesto v KK a postupuje na celoslovenské finále. K úspechu blahoželáme Martinovi a pani učiteľke anglického jazyka, Zuzane Lucákovej. Michel Filip MC Lean si odskočil z lyžiarskeho kurzu na Plejsoch a v kategórii 1C obsadil 4. miesto.

             

        • Zimná ŠvP s možnosťou lyžovania
          • Zimná ŠvP s možnosťou lyžovania

          •            V dňoch 13.2.- 17.2.2017 sa štvrtáci zúčastnili zimnej školy v prírode s možnosťou lyžovania. Keďže tohtoročná zima bola štedrá ne snehovú nádielku, bola by škoda to nevyužiť. 50 detí nadšene vlieklo lyžiarsku výstroj k autobusu v pondelok ráno. Lyžiarske stredisko Drienica nás privítalo bielymi upravenými zjazdovkami, ktoré dokonale ladili s modrou oblohou presiaknutou slnečnými lúčmi.

            Deti boli zadelené do skupín podľa lyžiarskych zručností a následne s pridelenými učiteľmi -inštruktormi mohli  zdokonaľovať svoj lyžiarsky štýl. Počas piatich dní vládla na svahu dobrá nálada a i napriek únave aj nekončiaci entuziazmus. Žiaci boli oboznámení so základnými bodmi bieleho kódexu,  osvojili si cviky bez i s lyžami, nacvičovali padanie, vstávanie, jazdu na vleku, ale aj nie veľmi obľúbené vyšľapávanie. Každý žiak zvládol základné lyžiarske techniky a tí najšikovnejší si dokonca precvičovali aj techniku carvingového zjazdu. V posledný deň sa  niektoré družstvá otestovali slalomom v bránkach s presným zabrzdením. Všetci to skvele zvládli, i keď niektorí museli použiť brzdový systém ABSwink. Každý z účastníkov dostal následne diplom i sladkú odmenu. Koniec koncov podľa vyjadrení detí bolo super, šli by zas a každý sa v lyžovaní zlepšil. A to je hlavné.

            Mgr. J. Lešková                              foto

        • GLOBAL VILLAGE
          • GLOBAL VILLAGE

          • 16. 2. 2017 sa žiaci 7.C, 9.C a 8. ročníka zúčastnili prezentácie pod názvom Globalvillage, kde mali možnosť opätovného stretnutia so zahraničnými študentmi v rámci programu AIESEC. Cieľom akcie bolo poukázať na toleranciu, otvorenosť a interkultúrnu komunikáciu. Predstavili sa študenti z rôznorodých krajín ako Srí Lanka, Indonézia, Brazília, Kirgizsko, Ukrajina, Čína, Taiwan, Taliansko atď.

            Prezentovali kultúru a tradície svojho domova a okrem hudby, tancov, jedál a oblečenia sme mali možnosť podieľať sa aj na zábavnej časti programu.  Všetkým sa nám prezentácia veľmi páčila a už teraz sa tešíme na ďalších zahraničných študentov,  ktorí spestria naše hodiny anglického jazyka a prispejú k nášmu vzdelávaniu.

            Lucáková

             

            Foto

        • Indiánska rozprávka
          • Indiánska rozprávka

          • Žiaci 1. A a 1. C sa dňa 16.2. zúčastnili hudobno-dramatického workshopu Indiánska rozprávka, kde sa deti na chvíľu zmenili na malých indiánov, ktorým nechýbalo indiánske meno  ani indiánska čelenka. Čelenky si deti vyrobili už v škole, takže deti sa ako indiáni a v indiánskej atmosfére presúvali do umeleckého klubu Viola.Prostredníctvom hudobno-dramatického stvárnenia sa zoznamovali s príbehom starej indiánskej legendy, ktorá hovorila o tom, ako vznikala Zem.

            Deti mali zážitok  z palety rôznorodých a pestrých aktivít a hry na netradičné hudobné nástroje: v miestnosti na chvíľu nastala  noc, deti „zdvíhali oblohu“, „stvorili“ stromy, rastliny, zvieratá v nej, spievali a tancovali . Prednosťou podujatia bola aktívna účasť detí - neboli len pasívnymi divákmi,  ale spolutvorcami rozprávky, čo zjavne prispelo k nezabudnuteľným zážitkom.

            PaedDr. Monika Kormaníková a Mgr. Terézia Pribulová

            Foto

        • Talent ZŠ regiónu Šariš
          • Talent ZŠ regiónu Šariš

          • Súťaž vyhlasuje internetový portál IQkids.sk a koná sa pod záštitou primátorky mesta Prešov Ing. Andrey Turčanovej. Do súťaže, ktorá je zameraná na logiku, matematiku a verbálne  myslenie sa zapojilo na našej škole 152  žiakov 6. – 9. ročníka. Školské kolo sa realizovalo na hodinách matematiky v dňoch 10. - 17. februára.

            Žiaci riešili 14 úloh počas 45 minút. Za každý správny a úplný výsledok boli hodnotení 1bodom/2bodmi. Maximálny počet bodov, ktorý mohli získať,  bol 18 bodov (4 úlohy za 2 body). Úspešným riešiteľom školského kola sa stal súťažiaci , ak získal aspoň 5 bodov. Úspešných bolo 90,13 %  žiakov. Dvaja žiaci, ktorí  dosiahli najlepšie výsledky, postupujú do finále, ktoré sa uskutoční          23. februára v zasadačke MsÚ mesta Prešov.  Sú to žiaci: Tomáš Fech – 9.C a Boris Semanco – 8.C . Blahoželáme a držíme palce vo finále.

            Mgr. Feldmanová

        • Krajské kolo Olympiády vo francúzskom jazyku
          • Krajské kolo Olympiády vo francúzskom jazyku

          • V pondelok na konalo krajské kolo Olympiády vo francúzskom jazyku.

            Naši dvaja žiaci, Monika Ringerová zo 6.C a Emanuel Kňazovický z 8.C, reprezentovali našu školu.

            Monika skončila v kategórii 1A na krásnom druhom mieste.

            Emanuel s prehľadom zvíťazil a vybojoval si postup na celoštátne kolo 27. ročníka Olympiády vo francúzskom jazyku, ktoré sa uskutoční 30.-31.marca v Bratislave. Držme mu prsty!!!

            Bonne chance, Emanuel.

            Martina Bryndzová

            Foto

        • POLDEŇ V MÚZEU
          • POLDEŇ V MÚZEU

          • 16.2. 2017 zažili  žiaci 5.C triedy a 6.A triedy netradičné vyučovanie v múzeu v Hanušovciach.

            Vlastivedné múzeum v Hanušovciach nad Topľou bolo založené v roku 1975. Od roku 1976 sídli v renesančno-barokovom kaštieli. Múzeum má vlastivedný charakter. Je zamerané na výskum a prezentáciu prírody a histórie, ale špecializuje sa aj na problematiku vysťahovalectva z východného Slovenska.

            Ponúka  päť expozícií a jednu stálu výstavu.

            V prírodovednej expozícii sa žiaci zoznámili s vývojom Zeme od geologického obdobia druhohory. V časti treťohory si prezreli unikátne skameneliny morských živočíchov. Súčasné geologické obdobie štvrtohory bolo prezentované flórou a faunou lesov a pririečnych nív.

            Expozícia História vranovského regiónu začína najstaršími obdobiami ľudských dejín, dokumentovanými archeologickými nálezmi. Samostatné časti sú venované náboženským dejinám, remeselnej činnosti a napokon vojenským dejinám zavŕšeným dvoma svetovými vojnami v 20. storočí.

            Expozícia dobovo zariadených interiérov ponúkla žiakom prehliadku troch miestností zariadených ako šľachtický salón z konca 19. stor., meštianska obývacia izba zo začiatku 20. stor. a spálňa z polovice 20. stor.

            Stála výstava Svetom, moje, svetom sprístupňuje doterajšie poznatky o dejinách vysťahovalectva z východného Slovenska. Možno tu uvidieť rôzne doklady, fotografickú dokumentáciu a rôzne štatistické údaje o vysťahovaleckých vlnách.

            Expozície sú oživené figurínami s ukážkami odevu. Umožňuje tiež interaktívne zapojenie sa návštevníkov do rôznych remeselných činností. 

                        Naši žiaci mali možnosť vyskúšať si tradičné remeslá našich predkov. Pracovali s hlinou, tí odvážnejší aj na hrnčiarskom kruhu, z drôtu vyrábali šperky pre súrodencov, mamky a pre kamarátov tkali náramky priateľstva. Tí najšikovnejší sa zapojili do všetkých činností.

                        Do Prešova sme sa vracali s dobrým pocitom, lebo každý si niesol domov kúpený alebo vlastnoručne vyrobený suvenír.      

            Mgr. Grocká

             

            Foto

        • AIESEC zahraniční študenti
          • AIESEC zahraniční študenti

          • Vo februári 2017 na našu školu zavítali zahraniční študenti v rámci programu AIESEC. Ide o najväčšiu medzinárodnú organizáciu riadenú študentmi na celom svete, ktorej úlohou je stáž vysokoškolských študentov z cieľom spoznávať krajiny a zároveň prezentovať tu svoju.

            V tomto roku na našu školu prišli 6 vysokoškolskí študenti z Indonézie, Číny, Ukrajiny a Kirgizska. Okrem spestrenia vyučovacieho procesu mohli naši žiaci rozvíjať jazykové zručnosti v anglickom jazyku, ako aj obohacovať svoje poznatky zo spomínaných krajín.

            Mgr. Zuzana Lucáková

            Foto

        • Odchovanec Juventusu Turín zavítal medzi športovcov zo Šmeralky
          • Odchovanec Juventusu Turín zavítal medzi športovcov zo Šmeralky

          • Futbalovým sviatkom bola pre žiakov zo základnej školy na Šmeralovej ulici v Prešove návšteva odchovanca Juventusu Turín v škole. Nádejný futbalista Daniel Boloca zavítal medzi žiakov a spoločne sa porozprávali o futbale, jeho začiatkoch v drese Juventusu, ale i plánoch do budúcnosti.Osemnásťročný futbalista Daniel Boloca začal hrať futbal ako desaťročný.

            Futbal pre neho od začiatku znamenal všetko. Zápasy sledoval v televízii, hral a rozprával sa o futbale s kamarátmi. Vytúžený sen sa mu splnil. Svojim talentom zaujal už v prvom zápase, ešte v drese amatérskeho klubu, keď vsietil sedem gólov! Sezóna začínajúceho futbalistu bola natoľko úspešná, že začal hrať v mládežníckom tíme Juventusu. V špičkovom klube prežil Daniel šesť rokov a precestoval mnoho krajín.

            V rodnom Taliansku odohral Daniel Boloca množstvo zápasov proti domácim tímom a mládežníkom z Interu, Napoli, Milána, či Empoli. Mladý futbalista si zaspomínal na futbalové turné v Japonsku, kde ich privítali ako „najlepších futbalistov sveta“. Spomienky na Juventus oživil množstvom zážitkov z futbalových turnajov mládežníckych futbalových tímov. Navštívil Francúzsko, kde hrali proti mládežníkom zo St. Étiennea Lyonu, odohral aj zápas proti Sportingu Lisabon, hral v hlavnom meste Poľska – vo Varšave. Práve v poslednom spomínanom meste sa zúčastnil so spoluhráčmi zápasu dospelých Inter – Mníchov. Ako veľký fanúšik Interu si užíval výhru svojich a bol to pre neho veľký splnený sen.Zbierka trofejí futbalistu z Talianska je plná cenných ocenení i spomienok.Úspešným je aj Danielov brat –Gabriel, ktorý doteraz hráva za mládež Juventusu. Takmer 190 cm vysoký blondiak je fyzicky veľmi zdatný a má šancu uspieť i v prvej talianskej lige.

            Veľkým zážitkom pre každého futbalistu je stretnutie so svojim idolom – futbalistom zvučného mena. Podarilo sa to i Danielovi, ktorý mal tú možnosť stretnúť sa s mnohými známymi futbalistami. Počas pôsobení v mládežníckom tíme Juventusu si vyskúšal tréningové zápasy (troch na troch), v ktorých si neraz zahral i s futbalovou hviezdou akou je AlvaroMorata.  Dnes sú priateľmi a Moratosleduje Danielovu kariéru.

            Daniel hrá na poste stredopoliara a pred príchodom do Prešova pôsobil v Prahe. Aktuálne pôsobí v Prešove, kde sa cíti dobre a je veľmi spokojný. Samotné futbalové tréningy v Tatrane Prešov zhodnotil ako „podobné tým v Taliansku“. Všade je potrebná fyzická zdatnosť a taktiež technika a taktika, v ktorej vidí svoje prednosti. Pri otázke o slovenskej strave nezaváhal, označil ju za vynikajúcu a nemá s ňou absolútne žiaden problém.

            Nádejný futbalista prezradil žiakom recept na úspech vo futbalovom svete, a to zamerať sa na fyzickú zdatnosť, techniku, a samozrejme vyhýbať sa mladíckym chybám či nerozvážnosti, ponocovaniu v podobe nočných diskoték i konzumácie alkoholu. „Vo futbale je dôležité nikdy sa nevzdávať a byť pripravený začínať od začiatku. „Veľmi dôležité je, aby futbalisti ovládali anglický jazyk“, dodal na konci stretnutia so žiakmi zo športových tried odchovanec Juventusu DanielBoloca.

            Danielovi držíme palce a ďakujeme za príjemný rozhovor so športovcami našej školy. Veríme, že jeho životný cieľ sa naplní a vo futbalovom svete o ňom bude ešte veľa počuť.

            Mgr. Ľuboš Lukáč

            Foto

        • Všetkovedko
          • Všetkovedko

          • V decembri sa zúčastnili žiaci 1. - 5. ročníka na celoslovenskej súťaži Všetkovedko. Tak ako po minulé roky dosiahli naši žiaci vynikajúce výsledky. Naša škola sa môže pochváliť 1. miestom žiaka Miloslava Tokára z 2.C, ďalšie skvelé miesta obsadili napr. Kristína Kvočková zo 4.C (5. miesto), 6. miesto mali Petra Mrúzová z 2.B, Samuel Trojan z 2.C. Z ďalších úspešných môžeme spomenúť: Jozef Juskanič, Matúš Merčiak, Daniela Polanská, Jakub Valaštiak, Marek Horváth a veľa ďalších súťažiacich sa dostalo do 50. miesta.

            Táto súťaž, resp. jej výsledky nám dokazujú to, že na našej škole vyrastajú skvelí žiaci, či už v triedach pre žiakov so všeobecným intelektovým nadaním alebo v klasických triedach. 

             

            Mgr. Juliána Sedláková

            Foto

        • Olympiády v anglickom jazyku
          • Olympiády v anglickom jazyku

          • V januári sa uskutočnilo obvodné kolo Olympiády v anglickom jazyku. OAJ je postupová súťaž každoročne organizovaná v  kategóriách – 1A (žiaci 5.-7. ročníka), 1B (žiaci 8.-9. ročníka).

            Našu školu reprezentovali žiaci:

            M. Mochňacký (7.C) v kategórií 1A, ktorý sa umiestnil na krásnom 1. mieste,

            M. Macko (9.C) (náhradník) v kategórií 1B, ktorý sa umiestnil na krásnom 6. mieste.

            Srdečne blahoželáme a M. Mochňackému prajeme veľa úspechov v krajskom kole.

            Mgr. Z. Lucáková

        • Prešovské nadané deti v SKY Rádiu
          • Prešovské nadané deti v SKY Rádiu

          • Prešovskí nadaní žiaci 3. a 4. ročníka zo základnej školy na Šmeralovej ulici v Prešove navštívili „božské rádio“ SKY. Rádiom, ktorého programová štruktúra je naozaj pestrá, sprevádzal nadaných žiakov programový riaditeľ Lukáš Garbera. Zvedaví školáci prišli „nakuknúť“ a veľa sa pýtať, pretože rádio počúvajú a sledujú aktivity redaktorov.

            Úvod stretnutia predstaviteľov SKY Rádia patril otázkam, na ktoré odpovedali žiaci. Čo vedia o rádiách a prenose hlasu, aké rádiá počúvajú, čo sa im páči vo vysielaní rádií, akej hudbe „fandia“, a aké je to „komerčné“ rádio. Odpovede na seba nenechali dlho čakať a žiaci svoje vedomosti prezentovali v diskusii s programovým riaditeľom Lukášom Garberom. Za odmenu ich čakala prehliadka SKY Rádia a zoznámenie s vysielajúcimi redaktormi.

            „Pre SKY rádio je prioritou hudba a vo vysielaní chce posilniť aj menej známe východoslovenské kapely“, začal rozprávanie riaditeľ SKY Rádia a hudobný dramaturg Peter Migaš. Hudba je dôležitou súčasťou každého rádia a vyžaduje si nielen sledovanie hudobných trendov, ale i toho, čo ľudia počúvali v minulosti, rôznych hudobných štýlov a pestrej ponuky vysielania, čo napokon potvrdili žiaci,  ktorí si radi vypočujú rôzne hudobné žánre. Ako je to s hudbou v rádiu, hudobnými programami i množstvo ďalších informácií poskytol hudobný odborník, ktorého žiaci poznajú z návštevy ich domácej školy.

            Nahrávacou miestnosťou previedla školákov Romana Radvanská (strih a produkcia). Nahrávanie relácií, rozhovorov a programov, funkcia nahrávania, vybavenie a zaškolenie do spôsobu nahrávania zaujali. Moderné vybavenie a príjemne útulné prostredie, v ktorom sa hostia naozaj dobre cítia, to je základ príjemných rozhovorov a profesionálne vytvorených nahrávok.

            Vo vysielacom štúdiu sme natrafili na moderátorov, ktorí sa žiakom predstavili. Čo všetko patrí do pracovnej náplne moderátorov a aké je to byť jedným z nich, spoznali počas rozprávania. Večne dobre naladení Aďa a Mišo vyspovedali žiakov a nechýbali ani rozhovory o blížiacom sa vysvedčení či riešení dopravnej situácie v meste Prešov. Zaručených receptov bolo množstvo, tak dúfajme, že sa stanú inšpiráciou pre zodpovedných. Andrea a José sa zaujímali o štúdium nadaných žiakov i záľuby, ktorým sa venujú po škole. Vysielacia miestnosť vyvolala túžbu v nejednom žiakovi  zamestnať sa v rádiu. Moderovať, prinášať informácie i zábavu do éteru pre ľudí sa stalo snom, ktorý sa možno niektorým v budúcnosti splní.

            V závere nášho stretnutia s profesionálmi zo SKY Rádia využili školáci na fotografovanie a nechýbalo zoznámenie s chameleónom, ktorý je symbolom božského rádia.

            Mgr. Ľuboš Lukáč

             

            Foto

        • Memoriál Š. Stanislaya - skok do výšky
          • Memoriál Š. Stanislaya - skok do výšky

          •               Už v poradí 25. ročník skokanskej súťaže , kde sa zúčastňujú nádeje atletiky v skoku do výšky sa konal  26.1.2017. Na tomto podujatí svoju účasť potvrdili niekoľko atletických oddielov nielen z Prešova ale aj z Bardejova, Vranova nad Topľou a nemohli chýbať ani kolegovia z Poľska.

            Medzi skokanskými nádejami atletiky nechýbali ani naši zverenci zo ZŠ Šmeralova, ktoré reprezentovali nielen školu , ale zároveň náš atletický klub ŠŠK Junior Prešov. Na stupni pre víťazov boli pripravené len tri umiestnenia a medzi týmito umiestneniami v rôznych kategóriách sa postavili aj niektorí naši zverenci. V kategórii najm. žiačok sa na peknom 3. mieste umiestnila Kristína Stanková, v kategórii mladšie žiačky a mladší žiaci na 1. mieste bola Timea Sučková a Marek Vasiľ na 2. mieste. V kategóriách starších žiakov na 1. mieste sa umiestnila Natália Naďová a 3. miesto dosiahla Dominika Nováková u chlapcov bol na 3. mieste Sebastian Vraník. V najstaršej kategórii dorastu sa na stupeň pre víťazov v kategórii dievčat postavila na 1. mieste Patrícia Uličná. Z týchto výsledkov možno povedať s kľudným svedomím, že atletika na našej škole má silnú tradíciu a pre takéto umiestnenia sa ju stále oplatí robiť aj keď to niekedy na tréningoch bolí.                        Mgr. Radoslav Maľcovský                                                                                                           foto